39971
۲۴ آبان ۱۳۹۶
معاون پژوهشی دانشگاه الز‌هرا مطرح کرد؛

مصرف سیگار و قلیان در دختران جوان و نوجوان افزایش یافته

توسلی گفت: مصرف سیگار در دختران نوجوان از ۱ به ۱.۲ درصد افزایش پیدا کرده و میزان مصرف قلیان هم در دختران ۱۳ تا ۱۵ ساله به ۶.۶ درصد رسیده است.

به گزارش کودک پرس ، افسانه توسلی معاون پژوهشی دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد دانشگاه الز‌هرا در همایش زنان، دخانیات و سلامت امروز در دانشگاه الز‌هرا برگزار شد با بیان اینکه متاسفانه بیش‌ از 7 میلیون انسان در جهان به علت مصرف دخانیات جان خود را از دست می دهند اظهار کرد: طبق مطالعات صورت گرفته استفاده از دخانیات از سال 2007 میلادی تا 2016 در زنان و مردان کاهش پیدا کرده است و ایران در بین 140 کشور جایگاه 21 را در استعمال دخانیات دارد.

وی با اشاره به اینکه ما هر سال با کاهش مصرف دخانیات مواجه هستیم اظهار کرد: علی‌رغم کاهش مصرف دخانیات در زنان، مصرف سیگار در دختران نوجوان از 1 به 1/2 درصد افزایش پیدا کرده است و میزان مصرف قلیان در دختران 13 تا 15 ساله هم به 6/6 درصد رسیده است و این یعنی مصرف سیگار در دختران نوجوان و جوان افزایش پیدا کرده است.

 

 

معاون پژوهشی دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد دانشگاه الز‌هرا با بیان اینکه از سن 13 سالگی به بعد به ازا‌ی افزایش هر یک سال به سن دختران نوجوان میزان گرایش به مصرف دخانیات نیز بیشتر می‌شود اظهار کرد: در شرایطی با افزایش تحصیلات نیز شاهد گرایش بیشتر به استعمال دخانیات هستیم، گرایش به مصرف دخانیات در زنان متاهل در مقایسه با زنان مجرد کمتر است.

 

 

افراد در خانواده سیگاری گرایش بیشتری به مصرف دخانیات دارند

 

توسلی با بیان اینکه افرادی که در خانواده فرد سیگاری دارند، گرایش بیشتری به مصرف دخانیات نشان می‌دهند اظهار کرد: تاثیرپذیری افراد از خواهران و برادران سیگاری در مقایسه با والدین سیگاری بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه به طور کلی در شهر‌ها میزان استعمال دخانیات بیشتر است اظهار کرد: در روستا‌ها نیز شاهد این هستیم که هر سال نسبت به سال گذشته استعمال دخانیات رشد پیدا کرده است.

معاون پژوهشی دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد دانشگاه الز‌هرا خاطرنشان کرد: دانش‌آموزانی که در مدرسه معدل پایینی دارند، هم گرایش بیشتری به استعمال دخانیات نشان‌ می‌دهند.

 

 

استعمال دخانیات در دانشجویان غیر‌خوابگاهی بیشتر از دانشجویان خوابگاهی

 

وی با اشاره به اینکه میزان استعمال دخانیات در دانشجویان غیر‌خوابگاهی در مقایسه با دانشجویانی که در خوابگاه به سر می‌برند بیشتر است یادآور شد: هرچه پیوند اجتماعی افراد بیشتر باشد و در گروه‌های مختلف علمی و هنری عضویت داشته باشند گرایش آنها به مصرف دخانیات کمتر می‌شود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

 

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار