159133
۱۹ خرداد ۱۳۹۷

بهاره رهنما : تاوقتی قوانین اصلاح نشود فعالیت در حیطه حقوق کودکان دور باطل است

رهنما گفت: « ما باید روی قوانین مربوط به کودکان کار بکنیم. خیلی از خانواده‌های صلاحیت نگهداری فرزندشان را ندارند. دست ما در مسائل مربوط به حقوق کودکان بسته است و تا زمانی که اصلاح قانون بحث حقوق کودکان در ایران جنبه نمادین و ظاهری دارد یک دور باطل را طی می‌کنیم.»

به گزارش کودک پرس ، بهاره رهنما، بازیگر سینما و تلویزیون در طول سال های اخیر در چندین کمپین و فعالیت های خیرخواهانه زیادی شریک بوده است. خیلی از فعالیت های اجتماعی وی در راستای احقاق حقوق کودکان و زنان رسانه ای شد. گفتنی است سازمان یونسکو هرساله 17 بند را به عنوان آرمان های توسعه اعلام می کند و به سلبریتی های فعال در آن حوزه ها در هر کشور جوایزی اهدا می کند که امسال بهاره رهنما به خاطر فعالیت هایش در راستای بند تحقق حقوق زنان و دختران از این سازمان جایزه دریافت کرده است. این درحالی است که در این روزها ، رهنما سفیر پویش ارمغان 3 است که هدف آنها آزادی زنان جرایم غیر عمد از بند زندان است.

 

در ادامه با بهاره رهنما که دارای مدرک کارشناسی حقوق نیز است در خصوص شرایط فعلی حقوق زنان و کودکان با توجه به ازدیاد جرایم کودک آزاری در کشور و راهکارهای پیشنهادی وی را می خوانید:

بهاره رهنما با گفتن از اینکه یونسکو هر ساله 17 آرمان را مشخص می کند و به سلبریتی های فعال در آن آرمان ها در سراسر دنیا جوایزی در نظر می گیرد گفت :برای مثال جایزه یکی از بندهای این آرمان که به محیط زیست مربوط است را به دلیل فعالیت های میترا حجار به وی اهدا کردند . بند پنجم آن مربوط به فعالیت هایی مربوط به برابری حقوق زنان و دختران است که به دلیل فعالیت هایم جایزه این بخش به من اهدا شد.این فعالیت ها می تواند به شکل برگزاری فراخوان و کارهای فرهنگی و… باشد »

 

* فعالیت در حوزه ساماندهی کودکان کار دور باطل است

وی در خصوص کودکان کار و معضلات برای ساماندهی آنان گفت: « متاسفانه این معضل با کارهای فرهنگی حل نخواهد شد چرا که مشکل اصلی ما قانون ما در این زمینه است. خیلی از خانواده های کودکانشان را برای کار به خیابان ها می فرستند و از حقوق اولیه شان محروم می دارند ولی چون ما قانونی در این زمینه نداریم که بتوانیم کودک را از خانواده بگیریم تمام فعالیت ها بی فایده است و در آخر خانواده با استدلال « بچه خودم هست و هر کاری بخواهم انجام می دهم» عملا هر ظلمی بخواهد به کودکم روا می دارد و کسی هم جلودار آن نیست و قانونا کسی نمی تواند بچه را از پدر ظالمش بگیرد. فعالیت برای کودکان کار تا زمانی که قانون حمایتی همراه نشود و قوانین به تصحیح نگردد حتی با وجود کمک های سازمان بهزیستی و خیرین یک دور باطل است زیرا که دوباره پدر بچه را سر چهارراه می گذارد و می گوید من ولی بچه هستم و به تو ربطی ندارد.»

 

او در ادامه افزود: « ما باید روی قوانین مربوط به کودکان کار بکنیم . خیلی از خانواده های صلاحیت نگهداری فرزندشان را ندارند. خانوادههای معتاد، قاچاقچی، و…. در فعالیت هایم برای کودکان کار به مواردی بر می خوردم که مادر با آگاهی از اینکه پدر خونی بچه به او تجاوز می کند به دلایل مختلف اعم از مضیقه مالی، آبرو و… لب به سخن نمی گشود متاسفانه آمار این موارد به حدی بالاست که سرسام آور است. متاسفانه دست ما در مسائل مربوط حقوق کودکان بسته است. تا آن زمان که بحث حقوق کودکان در ایران جنبه نمادین و ظاهری دارد راه به جایی نمی بریم. اگر روزی رفتم کنار بچه های کار، گل فروختم فقط به این دلیل بود که مردم با این پدیده آشنا شوند و مطالبه گری در خصوص حمایت از این افراد در جامعه باب شود وگرنه که دست ما از نظر قانونی بسته است و راه به جایی نمی بریم. قوانین جای تغییر دارد و تا زمان اصلاح آن در خصوص حقوق کودکان ما دچار یک دور باطل هستیم.»

 

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

 

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار