موقعیت فعلی شما : خانه/فرهنگ و رسانه/کودک پلاس
168271
۰۸ مرداد ۱۳۹۷
مروری بر جشنواره بین‌المللی فیلمهای کودک و نوجوان؛

گام نخست بلند برداشته شد

جشنواره فیلم کودک و نوجوان هر سال بهانه‌ای می‌شود برای پرداخت دوباره به این موضوع فراموش شده تا شاید دوباره شاهد رونق سینمای کودک در کشور باشیم.

به گزارش کودک پرس ، کودکان و نوجوانان به عنوان آینده سازان هر جامعه، توسط حاکمیت ها مورد توجه هستند و برنامه های ویژه ای برای این قشر تدوین می‌شود که شاخص‌ترین آن  فیلم سازی در حوزه کودک و نوجوان است، زیرا سینما این قابلیت را دارد تا در کنار آموزش، مخاطبان خود را سرگرم  کند و نخستین دوره جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان نیز با همین هدف برگزار شد.

جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان در سال های گذشته علی رغم چند دوره وقفه همچنان به قوت خود ادامه داده و تاکنون اصفهان میزبان 19 دوره، همدان میزبان 4 دوره و کرمان میزبان یک دوره بوده است و شش دوره ابتدایی جشنواره فیلم کودک و نوجوان نیز در تهران برگزار شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، توجه به مقوله فرهنگ و پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بستری را برای برگزاری اولین دوره جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان در آبان ماه 1358 فراهم کرد، اما به دلیل تحولات کلانی که در عرصه سینما اتفاق افتاده و نیاز به بازنگری کلی نسبت به سیاست های فرهنگی کشور احساس می شد، برگزاری این جشنواره تا سال 61 به تعویق افتاد و سپس از تاریخ 12 تا 22 بهمن همان سال همزمان با اولین دوره جشنواره فیلم فجر در تهران فعالیت خود را آغاز کرد که به دلیل غیر رقابتی بودن جشنواره هیچ فیلمی منتخب نشد.

نخستین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان با وجود غیر رقابتی بودن، توجه خاصی به مضامینی مثل ظلم ستیزی و سخت کوشی داشت و از بخش های مختلفی تشکیل شده بود که از آن جمله می توان به بخش چشم انداز سال های دور اشاره کرد. در این دوره 11 فیلم بلند نظیر «متی غازچران» به کارگردانی آتیلا دارکی که برگرفته از داستان فولکلور مجارستانی بود، «دات و کانگورو» به کارگردانی یورام گراس و «سازدهنی» به کارگردانی امیر نادری  اشاره کرد.

همچنین باید به فیلم «مسافر» ساخته زنده یاد عباس کیارستمی، از محصولات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی که زندگی کودکی آرزومند برای دیدار با بازیکنان تیم فوتبال پرسپولیس را روایت می کرد که با سختی فراوان خود را از شهرستان به تهران و ورزشگاه امجدیه می رساند، اما خواب مانده و به آرزوی خود نمی رسد، اشاره کرد. ضمن اینکه نمایش 31 فیلم کوتاه از کارگردانان ایرانی و خارجی نیز از جمله زیر مجموعه های بخش چشم انداز سال های دور محسوب می شد که فیلم های «نان و کوچه» اثر عباس کیارستمی، «رهایی» به کارگردانی ناصر تقوایی، «چو چو» اثر کوهردمان و «وزنه بردار» ساخته آراپیک باغداساریان از جمله آن هاست.

این جشنواره بخش دیگری را نیز مورد توجه قرار داده بود که به فیلم های تولید شده در دهه 80 میلادی اختصاص داشت و 10 فیلم بلند «یک فرشته» اثر ژان توران، «داستان پاندا» به کارگردانی یوگو آشیکاوا، «شهر موش ها» اثر علی طالبی که در ایران با استقبال خوبی مواجه شده بود، «من و پدر کله شق من» ساخته توشی ناکاهارا، «جوراب قرمز» به کارگردانی ولفگانگ توملر، «آسیاب بادی پرنده» اثر گونتر رتس، «امپراطور پرو» ساخته فرناندو آرابال، «دلقک ها» به کارگردانی الیزابتا بوستان، «سابین کلاسیک هفت ساله» به کارگردانی هلموت دزیوبا و «تومی و اژدهای کوکی» اثر کیور کپالانس نمایش داده شد. همچنین 29 فیلم کوتاه که «سیب» به کارگردانی پرویز نادری، «پلکان» به کارگردانی کیومرث پوراحمد و «سه راهب» اثر آدا از جمله آن ها هستند، در اولین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان شرکت کردند.

لازم به ذکر است با آغاز رقابتی شدن جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان از دوره پنجم، این جشنواره برای اولین بار به صورت مستقل از جشنواره فیلم فجر برگزار شد و اولین پروانه زرین بهترین فیلم به «ماهی» ساخته کامبوزیا پرتوی تعلق گرفت.

منبع: تسنیم

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار