موقعیت فعلی شما : خانه/پزشکی و سلامت/کودک پلاس
144178
۱۳ اسفند ۱۳۹۶

مراقبت از اگزما در کودکان

علائم اگزما می‌تواند در تمامی نقاط بدن کودک ظاهر شود اما به طور معمول روی گونه‌ها، سر، لایه‌های پوست، پشت زانو، آرنج و گردن مشاهده می‌شود.

به گزارش کودک پرس ، از جمله بیماری های التهابی پوست<Skin inflammatory diseases> است که یک دلیل خاص برای بروز آن وجود ندارد و ممکن است عوامل متعددی در بروز و تشدید آن نقش داشته باشند.بروز لک های قرمز و پوسته پوسته ها همراه با خارش در تمام نقاط بدن کودک، نشانه اگزماست که ۱۰ درصد کودکان به آن مبتلا می شوند.

 

بروز خارش می تواند وضعیت اگزما را وخیم تر کند و زخم ناشی از آن را تبدیل به یک محیط آلوده نماید بنابراین مهم است که والدین روش های کمک به کودک برای توقف خاراندن مناطق اگزما را یاد بگیرند.

 

ـ استفاده از مرطوب کننده ها:
برای کمک به شعله ور شدن علائم اگزما بخصوص خارش ناشی از آن، یکی از مناسب ترین راه ها، مرطوب نگه داشتن محل اگزما است.استفاده از لوسیون های حاوی روغن و وازلین بعلاوه پمادها برای مرطوب نگه داشتن پوست بخصوص بعد از حمام یا شستشوی کودک مفید است.

 

ـ کوتاه نگه داشتن ناخن ها:
اگر ناخن های کودک کوتاه نگه داشته شود، آسیب کمتری به پوست او وارد می شود. حتی می توان از دستکش های پنبه ای هنگام خواب برای کودکان استفاده کرد.

 

ـ استفاده از سفیدکننده حمام:
این ماده یکی از خطرناک ترین مواد شیمیایی در تماس با پوست کودک است اما برای کودکان مبتلا به اگزمای خفیف تا شدید، حمام کردن با مقدار بسیار اندکی از سفیدکننده کاملا رقیق شده می تواند باکتری ها را کنترل کند.

 

ـ پرت کردن حواس کودک درباره خارش پوست:
پیدا کردن راه های انحرافی برای جلوگیری از خاراندن پوست توسط کودک مفید است.برخی والدین صورت کودک خود را با استفاده از یک مرطوب کننده ماساژ می دهند و این کار بخصوص در هنگام خواب یک روش حواس پرتی مفید برای جلوگیری از خاراندن پوست و ایجاد زخم است.

 

ـ استفاده از کمپرس های سرد:
این کمپرس ها یا لیف های سرد و مرطوب می توانند برای چند دقیقه استفاده شوند تا کمکی به تسکین خارش ناشی از اگزما باشند.

 

ـ استفاده از پروبیوتیکها:
طبق مطالعات مصرف مکمل های حاوی پروبیوتیک ها در دوران بارداری و اوایل نوزادی می تواند از بروز اگزما جلوگیری کند. علاوه براین ترکیب پروبیوتیکها با روغن ماهی به طور کامل اگزما را در نیمی از کودکان از بین می برد.

 

ـ حذف لبنیات از رژیم غذایی مادران شیر ده:
یکی از دلایل ابتلای کودک به اگزما می تواند به ارث بردن باکتری های معده مادر باشد. بنابراین حذف لبنیات که معمولا مقصر اصلی به حساب می آید از رژیم غذایی مادران شیرده می تواند به درمان اگزمای کودک کمک کند.

 

مشورت با پزشک:
بسته به شدت اگزما در کودک، پزشک متخصص داروها و روشهای درمانی مختلفی را توصیه می کند. همچنین روش درمانی دیگر، پوشاندن کودک در لباس مرطوب است و نیز استفاده از استروئیدهای موضعی میتواند تاثیرگذار باشد.

دکتر کامبیز بهشید/ پوست و مو

 

 

منبع: شفا آنلاین

 

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار