2377
۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۵

گل مژه یکی از بیماری های شایع دوران کودکی

گل مژه، تورم پر از چرک در لبه پلک است. التهاب پیازچه مو که محل روئیدن مژه است آنرا بوجود می‌اورد و غالباً پلک پائین را گرفتار می‌سازد.

به گزارش کودک پرس   در ظرف 4 یا 5 روز نوک گل مژه متراکم‌تر شده و سپس سرباز می‌کند. مالیدن و دستکاری روی مژه‌ها زمینه را برای گل مژه آماده می‌کند و گاهی بهمراه بلفاریت یا التهاب لبه پلک نیز دیده میشود. گل مژه‌ها خیلی عفونی نیستند اما ازچشمی به چشم دیگر سرایت می‌یابند.

علائم : ناحیه قرمز رنگ و متورم در روی پلک که بزرگ و پر از چرک میشود.

آیا خطرناک است؟

گل مژه معمولاً بی‌ضرر است و در منزل می‌توان آن را درمان کرد.

ابتدا چه کار باید بکنید؟

1- اگر برآمدگی روی پلک فقط قرمز و حساس است آنرا بحال خود بگذارید و به کودکتان توصیه کنید آنرا دست مالی نکنید. اما چنانچه گل مژه‌ای بدنما و دردناک است روی پلک یک گاز یا دستمال تمیز بگذارید و رویش را خیلی نرم باندپیچی کنید.

2- اگر گل مژه، پر از چرک و دردناک شده است از کمپرس گرم بمدت چند دقیقه هر دو تا سه ساعت یکبار استفاده کنید و یا پارچه‌ای نخی و تمیز را داخل آب داغ کرده و بعد از گرفتن آبش آنرا بر محل برآمدگی بآرامی قرار دهید. این کار باعث میشود درد تسکین یابد و چرکهای گل مژه در سر آن جمع شود و سرباز کند.

3- بمجرد سرباز کردن گل مژه، شما باید چرکها را پاک کرده و درد را آرام کنید. اگر توانستید مژه را در وسط گل مژه مشاهده کنید با یک موچین، خیلی آرام آنرا بیرون بکشید. اگر بیرون نیامد دیگر با آن کاری نداشته باشید و به کمپرس گرم همچنان ادامه بدهید. اگر مژه خارج شود چرکها بیرون می‌ریزند و پلک سریعاً خوب میشود. چرکها را با آب گرم و پارچه نخی تمیز کنید.

4- اگر در پلک را پوسته‌های شوره مانند گرفته باشند احتمالاً بلفاریت یا التهاب لبه پلک نیز دارد.

آیا مشورت با دکتر لازم است؟

اگر درمان خانگی در ظرف 4 یا 5 روز برای گل مژه موثر واقع نشد و یا تمام پلک متورم شده باشد و یا گل مژه همراه با التهاب لبه پلک باشد فوراً با دکتر تماس بگیرید.

دکتر چه اقدامی انجام خواهد داد؟

اگر پلک یا خود چشم عفونت کرده باشد دکتر به تجویز پماد آنتی بیوتیک با قطره‌های چشمی خواهد پرداخت. اگر گل مژه همراه با التهاب لبه پلک باشد برای برطرف کردن آن پماد می‌نویسد.

شما چه کمکی می‌توانید بکنید؟

دستمال و حوله صورت کودک را از وسائل مابقی افراد خانواده برای جلوگیری از سرایت عفونت جدا کنید.

قبل و بعد از درمان گل مژه دستهایتان را بشوئید و نگذارید کودک به ناحیه عفونی دست بزند.

منبع:    مهدپرتال 

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار