7213
۰۷ تیر ۱۳۹۵

وقتی کودک با سر به زمین می‌خورد

اگر ضربه وارده به سر کودک که ممکن است در اثر برخورد با جسم سخت یا پرت شدن از ارتفاع اتفاق بیفتد، همراه با خونریزی از بینی، پارگی پوست سر، فرررفتگی جمجمه، اختلال هوشیاری، بی‌قراری، اختلال حرکت دست و پا، تشنج و همچنین آبریزش از بینی و گوش باشد، باید به سرعت تحت بررسی‌های تشخیصی و درمانی از قبیل تزریق سرم نمکی، پانسمان و سی‌تی اسکن قرار بگیرد.

به گزارش کودک پرس  بچه‌ها بخصوص کودکان زیر پنج سال به دفعات، هنگام بازی زمین می‌خورند. شاید از نظر بیشتر ما ضربات وارد شده به سر آنها اگر باعث بیهوشی یا کما نشود، خیلی اهمیت ندارد، اما حتی ضربات به ظاهر ساده و بی‌اهمیت نیز در برخی موارد می‌تواند به بیماری‌های روحی و جسمی متعددی منجر شود و کودک را تا پایان عمر با ناتوانی‌هایی چون صرع یا اختلالات روانی درگیر کند.

البته شناسایی نشانه‌های خطرناک ضربات مغزی در اغلب موارد چندان مشکل نیست و والدین با بررسی و مشاهده آنها می‌توانند کودک را به سرعت به مرکز خدمات درمانی منتقل و از بروز عوارض جدی جلوگیری کنند.

زمین خوردن کودک در بسیاری موارد با آسیب‌های جدی مغزی همراه نیست، به خصوص در مواردی که کودک بلافاصله به بازی خود ادامه می‌دهد و نشانه‌ای از پارگی پوست سر، فرورفتگی جمجمه، خونریزی یا اختلال هوشیاری و بی‌قراری را بروز نمی‌دهد. بی‌شک در صورت ادامه حالت‌های طبیعی، نیازی به انتقال کودک به مراکز درمانی وجود ندارد.

 

ضربه به سر؛ خطرناک یا بی‌خطر

به طور کلی آسیب مغزی در نتیجه برخورد ناگهانی و شدید سر با جسمی سخت پدید می‌آید که می‌تواند به صورت خفیف، متوسط یا شدید باشد.

متخصصان مغز و اعصاب تاکید می‌کنند که در نوع خفیف آن، شخص آسیب‌دیده هوشیار است و در برخی موارد ممکن است فقط برای چند ثانیه، هوشیاری خود را از دست دهد. در حالت متوسط و شدید، شخص آسیب‌دیده دچار بیهوشی در مدت زمان طولانی‌تری می‌شود و در بررسی‌‌های خود متوجه شده‌اند افرادی که در کودکی جراحات متوسطی در سر خود داشته‌اند، در کوتاه‌‌مدت دچار مشکلات اندکی در حافظه، قابلیت‌‌های تکلمی و توانایی تمرکز شده‌اند.

 

سردرد و تشنج را جدی بگیرید

اگر کودک پس از ضربه، سردرد یا خواب‌آلودگی داشته باشد، باید به سرعت به بیمارستان منتقل شود. تشنج نیز از نشانه‌های نگران‌کننده است. البته تشنج‌‌های فوری پس از ضربه حتی تا یک هفته پس از ضربه‌ نیز لزوما بدخیم نیست و مشکلی ایجاد نمی‌‌کند، اما اگر کودک ماه‌ها پس از وارد شدن ضربه، دچار تشنج ‌شد، باید مورد بررسی‌های دقیق پزشکی قرار بگیرد.

خروج مایع بی‌رنگ از گوش و بینی نیز می‌تواند نشانه‌ای از شکستگی قاعده جمجمه و بسیار خطرناک تلقی شود. البته این تشخیص در مورد کودکانی که دور چشمشان نیز کبود می‌شود، صدق می‌کند.

با این حال اگر هیچ‌یک از علائم فوق در کودکی که دچار ضربه به سر شده است، حداقل تا 24 ساعت پس از وقوع حادثه وجود نداشته باشد، جای نگرانی و پیگیری پزشکی وجود ندارد.

 

 

منبع:         تبیان

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار