6881
۰۶ تیر ۱۳۹۵

علل، علائم، تشخیص و درمان کاوازاکی

کاوازاکی یک بیماری نادر دوران کودکیست که عروق خونی را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم آن می توانند برای چند روز بسیار شدید باشند به گونه ای که حتی می توانند به شدت باعث نگرانی پدر و مادر کودک شوند.

 به گزارش کودک پرس  بیماری کاوازاکی می تواند به عروق کرونری قلب که خون را به عضلات قلب میرسانند آسیب وارد کند. بسیاری از کودکانی که تحت درمان قرار می گیرند بدون هیچ گونه عوارض طولانی مدتی بهبود می یابند. بعد از درمان کامل نیز، کودک شما باید برای چند هفته تا چند ماه تحت نظر پزشک باشد.

این بیماری در کودکان 1 تا 2 سال شایع تر است و در کودکان بالای 8 سال شیوع بسیار کمی دارد. این بیماری از کودکی به کودکی دیگر منتقل نمی شود (مسری نمی باشد).

علل بیماری کاوازاکی

محققان هنوز به درستی علت بروز این بیماری را نمی دانند. کاوازاکی اغلب در اواخر زمستان و اوایل بهار رخ می دهد.

علائم بیماری کاوازاکی

علائم بیماری کاوازاکی عباتند از:

  • تبی که حداقل 5 روز طول می کشد.
  • قرمزی چشم ها
  • اختلالات پوستی
  • ورم، قرمزی و ترک خوردن لب ها و زبان
  • ورم و قرمزی دست ها و پاها
  • ورم کردن غدد لنفاوی در گردن

با مشاهده علائم بیماری کاوازاکی بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. تشخیص زود هنگام و اقدامات درمانی به موقع اغلب می تواند از بروز مشکلات بعدی پیشگیری کند.

تشخیص بیماری کاوازاکی

تشخیص بیماری کاوازاکی می تواند دشوار باشد زیرا که برای تشخیص این بیماری هیچ گونه آزمایشی وجود ندارد. اگر هر دو نشانه زیر در مورد کودک شما صدق کند ممکن است پزشک بیماری کودک شما را کاوازاکی تشخیص دهد:

  • کودک شما برای بیش از 5 روز تب داشته باشد.
  • کودک شما از 5 نشانه باقیمانده که در بالا ذکر شد، حداقل 4 مورد را داشته باشد.

کودک شما را تحت آزمایش های معمول آزمایشگاهی قرار می دهند. ممکن است پزشک به منظور تشخیص مشکلات قلبی برای کودک شما اکوکاردیوگرافی تجویز کند.

بعد از درمان کودک شما، پزشک قلب کودکتان را برای تشخیص مشکلات قلبیِ احتمالی معاینه می کند.

درمان بیماری کاوازاکی

درمان کاوازاکی در بیمارستان انجام می شود و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • داروی ایمونوگلوبولین (IVIG) که از طریق وریدی به بیمار تزریق می شود و باعث کاهش التهاب رگ های خونی می شود.
  • آسپرین که به کاهش تب و درد کمک می کند و از خطر احتمالی لخته شدن خون کم می کند.

مصرف آسپرین معمولا در خانه و بعد از مرخص شدن از بیمارستان نیز باید ادامه داشته باشد. به یاد داشته باشید از مصرف خودسرانه هر دارویی از جمله آسپرین خودداری کنید. مصرف خودسرانه آسپرین ممکن است باعث بروز سندرم ری (Reye) شود لذا قبل از دادن آسپرین به کودکتان با پزشک مشورت کنید. اگر کودک شما در حین مصرف آسپرین در معرض ابتلا به بیماری آنفلوانزا و یا آبله مرغان قرار گرفت و یا به این بیماری ها مبتلا شد بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

ممکن است کودک شما خسته شود، گریه کند و یا پوست او برای مدت یک ماه و یا بیشتر خشک شود. سعی کنید کاری کنید که کودکتان بیش از حد خسته نشود. می توانید برای مرطوب نگه داشتن پوست انگشتان دست و پای کودکتان، از لوسیون های مخصوص کودکان استفاده کنید.

اگر کاوازاکی منجر به بروز مشکلات قلبی شود ممکن است مجبور به پیگیری ها و دریافت درمان های بیشتری باشید.

بیماری کاوازاکی تا چه حد می تواند خطرناک باشد؟

ممکن است تا زمانی که کودک شما سلامتی کامل خود را به دست بیاورد چند روزی طول بکشد اما بسیاری از کودکان مبتلا به کاوازاکی در نهایت به طور کامل و بدون هیچ مشکل طولانی مدتی درمان می شوند. تشخیص و درمان زودهنگام بسیار مهم است زیرا که دوره بیماری را کوتاه تر می کند و احتمال بروز مشکلات قلبی را کم می کند. انجام آزمایش های بعدی که پزشک برای کودکتان تجویز می کند می تواند به شما و پزشک کمک کند تا در مورد عدم بروز مشکلات قلبی دیگر مطمئن شوید.

برخی از کودکان با آسیب های عروق کرونری مواجه می شوند. ممکن است عروق بیش از حد بزرگ شوند و یک آنوریسم ( aneurysm ) را تشکیل دهند. و یا ممکن است که عروق باریک شوند و کودک در معرض خطر بروز لخته خون قرار گیرد. کودکی که با آسیب های عروق کرونری مواجه می شود، در سنین بزرگسالی بیشتر در معرض حمله قلبی قرار دارد. اگر این شرایط کودک شما را تحت تاثیر قرار داد حتما در این مورد تحقیق کنید و تمام اقدامات پزشکی لازم را انجام دهید.

منبع :          شفا جو
به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار