به گزارش کودک پرس این هنرمند در عرصه تئاتر هم توانسته نمایش هایی را با بیش از چند هزار اجرا در سراسر کشور روی صحنه ببرد،یکی از این کارها «صندوقچه مروارید» است که این روزها در فرهنگسرای ابن سینای تهران روی صحنه رفته است.
صندوقچه مروارید پیش از این در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان اصفهان هم روی صحنه رفته بود، این نمایش که اکنون در تهران در حال اجراست چه اندازه تغییر یافته است؟
اگر بخواهم به سابقه تولید این نمایش اشاره کنم باید بگویم تاریخ خلق این نمایش به نویسندگی سرکار خانم گیتا داودی به سال 82 بر می گردد یعنی 13 سال از آن می گذرد و می توانم بگویم تاکنون بیش از هزاران اجرا در سراسر کشور داشته است. نمایش رویکردی آموزش محور دارد آن هم در حوزه سلامت و بهداشت که با زبان هنر و به طور غیر مستقیم بیان می شود.
با این سابقه احتمالا شما سوار بر تریلی معروف تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم شده اید، تریلی که شهر به شهر و روستا به روستا حتی می چرخد.
بله، بخش عمده ای از اجراها با همین تریلی سیار بود، ما حتی در بسیاری از مناطق محروم و استان های مرزی کشور از سیستان و بلوچستان بگیرید تا دیگر شهرها این نمایش را برای مردم اجرا کرده ایم.
گفتید نمایش رویکردی آموزشی آن هم در حوزه سلامت و بهداشت دارد و این مباحث هم به طور طبیعی علمی است و هر سال یافته های جدید علمی به دست می آید، چقدر نمایش را روزآمد می کنید؟
بخش عمده مضمون نمایش مباحث پایه بهداشت است، مثل مسواک زدن، نظافت و … که این مضامین همیشه ثابت است حالا یک زمانی می گفتند باید 4 دقیقه مسواک زد حالا دقیقه اش را بالا پایین می کنند اصول بهداشتی که کودکان باید رعایت کنند مورد نظر ماست ولی ما در تمام این سال ها سعی کرده ایم که مسائل را به روز کنیم.
با توجه به این که مخاطب کودک و به طور طبیعی والدین بیشتر دنبال کارکرد سرگرمی نمایش هستند، این رویکرد آموزشی به کار شما آسیب نزده است؟
اصلا، من ابتدای صحبتم عرض کردم که با زبان هنر و غیر مستقیم مفاهیم بیان می شود یعنی آن گونه نیست که ما یک نمایش خشک و صرفا آموزشی داشته باشیم، در این مسیر از ابزارهای مختلف بهره برده ایم، قصه، شخصیت های جذاب، موسیقی، دکور و … در خدمت نمایش و آن مفهوم اصلی ست.
همین چند روز پیش خانم پزشکی نمایش ما را تماشا کرد و بعد از نمایش آمد و گفت واقعا خیلی خوب مسائل طرح شده و تاثیرگذار بوده است.
آقای آویژه شما خودتان در رویدادهای معتبر تئاتر کودک و نوجوان چه به عنوان بازیگر، کارگردان، عضو هیئت انتخاب، داور و … حضور داشته اید، معمولا نمایش هایی که در فرهنگسراها اجرا می شوند به این معروف هستند که سطح نازل تری دارند، شما از این موضوع نترسیدید؟
این حرف شما متاسفانه وجود دارد، ما چند سال پیش با خانم مریم معترف یک نمایش با نام «قصه های من و تو و رستم و شاهنامه» روی صحنه بردیم که من در آن بازی می کردم، وقتی خانم معترف پیشنهاد دادند، من پرسیدم کجا قرار است اجرا شود؟ گفتند فرهنگسرای ابن سینا، همان زمان من همین نگرانی و نگاهی که الان شما می گویید را داشتم اما پس از اجرا دیدم واقعا می توان تاثیرگذار بود و مردم هم تفاوت کار را کاملا حس می کنند.در واقع نوعی تربیت مخاطب و فرهنگ سازی نیز در این دست کارهایی که در فرهنگسراها روی صحنه می رود وجود دارد.
از تئاتر کمی فاصله بگیریم، کار تلویزیونی تازه چه دارید؟
اکنون در شبکه اصفهان یک کار کودک با عنوان «بچه ها بچه ها» داریم که آقای قناد هم آن را اجرا می کند هر روز پخش می شود ولی به طور کلی تلویزیون این روزها با مشکلات اقتصادی متعددی رو به روست بودجه مناسبی ندارد و به همین دلیل خیلی از برنامه ها تولید نمی شود امیدوارم با بهتر شدن شرایط دوباه بتوانیم در تلویزیون در خدمت مردم باشیم، البته یک صحبت های ابتدایی با شبکه تهران داشتیم که باید منتظر بمانیم تا نهایی شود.
منبع: جام جم آنلاین
ارسال نظر