به گزارش کودک پرس به نقل از سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، در دومین جلسه هم اندیشی و تبادل نظر در خصوص اجرای طرح غنی سازی تخم مرغ با اسید فولیک در شهرستان مهاباد که برای اولین بار در سطح کشور اجرا می شود و اجرای آن از سال ۹۳ آغاز شده و در شرف بهره برداری است، قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه تبریز و شرکت زرین تخم مرغ مکریان مهاباد منعقد شد.
حسین جان محمدی، استاد راهنمای این رساله دکتری و طرح پژوهشی در این جلسه در ارتباط گفت: اسید فولیک از جمله ویتامین های ضروری برای انسان است که بر اساس یافته های علمی مقدار توصیه شده آن افزایش یافته بطوریکه در افراد جوان، بزرگسال و زنان حامله به ترتیب برابر ۱۵۰، ۴۰۰ و ۶۰۰ میکروگرم در روز تعیین شده است.
وی ادامه داد: تولد نوزادان با نقص لوله عصبی در زنان باردار و همچنین افزایش هموسیستئین خون، افزایش خطر ابتلاء به بیماری های عروقی، قلبی و مغزی و افسردگی از عوارض جدی کمبود این ویتامین در مراحل مختلف حیات انسان است.
جان محمدی افزود: سیاست گذاران برنامه امنیت غذایی در کشورها تلاش می کنند، تا سطح ویتامین اسید فولیک را با شیوه های مختلف در منابع غذایی انسانی افزایش دهند.
وی یاد آور شد: از آنجایی که تخم مرغ به عنوان بهترین منبع برای تأمین برخی از مواد مغذی از جمله اسید های آمینه ضروری و فسفا تیدیل کولین برای افزایش عملکرد مغز کودکان شناخته شده و جزو یکی از ارزان ترین محصولات دامی به شمار می رود، می تواند نقش بسزایی در تامین این ماده غذایی مورد نیاز بدن داشته باشد.
در ادامه این نشست اساتید و حاضرین به بحث و تبادل نظر در خصوص مزایای اسید فولیک در سلامت انسانها از جمله زنان باردار و اثرات کمبود این ماده حیاتی بر رشد جنین مادران پرداختند.
ارسال نظر