منبع: مهدپرتال
به گزارش کودک پرس مجتبی مظلومی گفت: هر نوع رفتار ناشایستی که کودکان انجام میدهند از طریق یادگیری از والدین، همسالان، معلمان و رسانهها بوده و یا در صفات شخصیتی اوست.
وی ادامه داد: والدین در صورتی که با رفتار ناشایست کودکان مواجه شدند باید نسبت به آن رفتار بیاعتنا و بیتوجه باشند و حتی واکنش منفی هم نشان ندهند چرا که بسیاری از کودکان تنها برای جلب توجه بزرگترها به چنین رفتاری دست میزنند.
این روانشناس بالینی به نقش آموزش در تربیت اشاره کرد و گفت: وقتی کودک رفتار ناشایست را یاد میگیرد میتوانید به او رفتار جایگزین و مناسب را آموزش دهید به او بگویید رفتار درست، چه رفتاری است.
مظلومی افزود: کودکانی که تیپ شخصیت آنها به شکل پایهای پرخاشگر است، آموزش و بی اعتنایی به رفتار ناشایست باعث بهبود میشود اما نتیجه آن به اندازه کودکانی با شخصیت آرام، نیست.
وی در رابطه با کودکانی با شخصیت پرخاشگر، گفت: راهحلی برای بهبود این نوع کودکان وجود ندارد چرا که شخصیت در افراد پایدار است و بر اساس مطالعات انجام شده، 80 درصد از صفتهای شخصیتی بر اساس وراثت است و در20 درصد دیگر با یادگیری و تمرین به مرور زمان تغییر کمی حاصل میشود.
این روانشناس بالینی به والدین توصیه کرد: از طریق ریشهیابی سالهای اول کودکی و بررسی ویژگیهای شخصیتی اجداد و کودک، به ریشه پرخاشگری کودکان پی ببرند.
منبع: مهدپرتال
ارسال نظر