241631
۱۳ آذر ۱۴۰۰

سالانه 3 هزار کودک در ایران به سرطان مبتلا می شود

دکتر حسن ابوالقاسمی رییس انجمن خون و سرطان ایران در گفت و گو با رکنا گفت: وزارت بهداشت هیچ وقت آمار رسمی و دقیقی از کودکان مبتلا به سرطان ارائه نکرده اما بر اساس مطالعات صورت گرفته سالانه بین 2500 تا 3000 کودک سرطانی زیر 15 سال در ایران وجود دارد.

به گزارش کودک پرس ،طبق آماری که استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران داده بوده است؛ پیش بینی می‌شود تعداد موارد جدید ابتلا به سرطان در ایران از ۱۱۲ هزار مورد ثبت شده سرطان‌ها بدون محاسبه سرطان پوست در سال ۹۵ به ۱۶۰ هزار مورد پیش بینی شده در سال ۱۴۰۴ افزایش یابد که این میزان، افزایش ۴۳ درصدی را نشان می‌دهد.

دکتر حسن ابوالقاسمی، رییس انجمن خون و سرطان ایران در خصوص آمار سرطان کودکان گفت: متاسفانه وزارت بهداشت هیچ وقت آمار رسمی و دقیقی از کودکان مبتلا به سرطان ارائه نکرده است و ما ثبت دقیق سرطان کودکان را در ایران نداریم. آمار ها صرفا بر اساس شواهد و کار های مطالعاتی که در انجمن ها و موسسه خیریه محک انجام گرفته به دست می آید. سالانه بین 2500 تا 3000 کودک سرطانی زیر 15 سال در ایران داریم.

وی با بیان اینکه از نظر تحقیقات ما آمار سرطان تفاوتی نسبت به قبل نداشته، افزود: بنابراین امکان اینکه ما متوجه شویم آمار سرطان در کشور هر سال نسبت به سال گذشته چه میزان افزایش داشته است وجود ندارد و اگر آماری هم داده می شود دقیق نیست.

رییس انجمن خون و سرطان عنوان کرد: شایع ترین سرطان در میان کودکان سرطان خون و بعد از آن سرطان مغز ( سلسله اعصاب مرکزی) است. ژنتیکی بودن سرطان به این معنی نیست که ابتلا به سرطان در کودکان ارثی باشد و باید بدانیم درصد ارثی بودن سرطان در کودکان بسیار کم است. دلیل سرطان های کودکان موروثی نبوده و بیشترین علت آن تغییراتی است که در ژن ها در زمان های مختلف قبل و بعد از تشکیل نطفه اتفاق می افتد. هدف از درمان سرطان در کودکان، معالجعه قطعی و طول عمر طبیعی است.

وی با بیان اینکه ما باید مراکز جامع ای برای درمان سرطان داشته باشیم تا تحقیقات صورت گیرد، گفت: سرطان یک مقوله پیچیده ای است که نیاز به کار جمعی دارد و باید علمی روی آن کار کرد. این نیازمند یک نظامی است که خیلی روی آن کار نشده است. البته برای سرطان کودکان سال ها تلاش شده و متخصصان زیادی تربیت شده اند. اکنون نیز 150 فوق تخصص در تمام استان ها در دسترس است. همچنین از نهاد های خیریه کمک های خوبی شده و دولت هم مخارج خوبی داده است، اما هنوز به حد مطلوب نرسیده است.

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار