موقعیت فعلی شما : خانه/دوران بارداری/مقالات
2415
۳۱ مرداد ۱۳۹۵

هفته سی و دوم بارداری

مطالب آموزنده و مهم که مادر باید در هفته ی سی و دوم بارداری خود بداند.

کودک شما چگونه تغییر می کند

 

در پایان هفته ی 32 وزن جنین به ح دود 1800 گرم می رسد. سطح پوست هنوز قرمز و چروک است. به غیر از سایر عوارض، نوزادانی که در این سن از حاملگی متولد می شو ند معمولاً زنده می مانند. برای او اینک چرخه ای خواب و بیداری معینی دارد. اما وی احتمالاً 70 درصد از اوقات را می خوابد. بچه ی شما همچنین دوره هایی از بیداری ساکت و خاموش دارد که طی آن با صداهای اطراف گوش می دهد. ریه های او در حال رسیدن شدن و تکامل هستند و ضربان قلبش قدری شروع به کاهش کرده است.

کم کم سر نوزاد به سمت پایین آمده تا برای زایمان آماده شود این رویداد سبب تنگ تر شدن و ایجاد فشارهای بیشتر خواهد شد.در این صورت تنگی نفس شما بسیار بهبود می یابد ولی ممکن است نیاز شما به رفتن به توالت بیشتر شود.

ریه های کودک شما هنوز در حال رشد و تکامل هستند.

در بچه های دوقلو افزایش وزن کمی کندتر صورت می پذیرد.

ناخنهای انگشتان پاهای او درآمده اند و ناخنهای انگشتان دستهای او هم رشد کرده اند.

برخی از کودکان در این مرحله موی واقعی هم درآورده اند در حالی که برخی دیگر تنها پوست او یک لایه خوب از چربی بوده و به علاوه در حالی که سیستم گوارشی کاملی دارد، از بند ناف تغذیه می کند. اسکن‌های مغزی جنین نشان داده اند که کودک در این زمان دچار rapid eye movements یا همان REM  می شود که به معنی خواب دیدن است. یعنی کودک شما در این دوران زمانی که خواب است، رویاهایی می بیند. هیچ کس نمی داند که در این دوران کودک چه چیزهایی را درخواب می بیند.موهای نرمی شبیه به کرک هلو دارند

در این زمان، کودک بیش فعال شما آرامتر شده است. حرکات او که قبلاً شبیه مشت و لگد زدن بود، اکنون به غلط زدن تغییر کرده است.

 

وضعیت مادر

 

در این هفته‌ها به دلیل تغییر وضعیت جنین و خم شدن سر او به سمت قسمت‌های تحتانی شکم شما، پاهای او زیردنده‌ها قرار می‌گیرد و در این شرایط ممکن است دردهای شدیدی زیر دنده‌های خود احساس کنید. اگر در این زمان پاهای این ناقلا زیر یکی از دنده‌های شما گیر کند که درد بیشتری را حس خواهیدکرد. برای آنکه دچار این مشکل نشوید در تمام روز پشت خود را صاف نگه دارید.

 

فشار رحم بقیه اندام‌های بدن شما را جا به جا خواهد کرد. در این زمان شکم شما حدود ۱۲ سانتی‌متر بالاتر از بدنتان قرار گرفته و طول رحم ۳۱ سانت شده است. این حالت احتمالا تعادل شما را بر هم می‌زند. دردهای کمر، کشاله‌های ران و پهلو به دلیل کشیدن شدن شکم طبیعی است و شما آن را در این دوران تجربه می‌کنید. خستگی، نفخ و ترش‌کردن هم علائمی است که نباید از وجود در خود بدن تعجب کنید.

 

توصیه‌های پزشکی

 

به دلیل بزرگ‌شدن شکم در این دوران حمام رفتن در این شرایط بسیار حساس می‌شود. اگرچه پزشکان با حمام رفتن مخالفتی ندارند، اما از آنجایی که هر گونه تکان‌خوردنی تعادل شما را به هم می‌زند سعی کنید با دقت بیشتری به حمام بروید. زمانی به حمام بروید که تنها نیستید و یکی از اعضای خانواده در کنار شماست تا در صورت بروز حادثه‌ای به شما کمک کند.

 

سرعت حرکت خود را کاهش دهید و آهسته‌تر قدم بردارید شما نمی‌توانید مثل گذشته راه بروید. این احتیاط را در بالارفتن از پله‌ها و در فصل زمستان هم رعایت کنید.

 

نکات تغذیه مادر

 

3187

 

در زمان بارداری شما روزانه حداقل به 60 گرم پروتئین نیاز دارید تا کودک بتواند به راحتی به رشد خود ادامه دهد. آمینو اسیدهای موجود در پروتئین‌ها برای رشد جنین واجب هستند. این مقدار پروتئین در یک کف دست گوشت قرمز پخته و یا ماهی پخته شده وجود دارد. اگر علاقه ای به خوردن گوشت ندارید، می توانید این میزان پروتئین را با خوردن شیر کم چرب، پنیر، ماست، تخم مرغ و یا کره بادام زمینی تامین کنید.

 

ورزش

 

3188

 

اگر هنگام ورزش کردن دچار سرگیجه شدید، بنشینید و یا دراز بکشید و نفس‌های عمیق بکشید. ورزش کردن باعث قوی شدن قلب و ریه ها شده که شما را برای وضع حمل آماده می کند. ولی باید توجه داشته باشید که میانه روی در ورزش کردن بهترین روش خواهد بود. در زمان ورزش کردن ضربان قلب خود را کنترل کنید که از حد ایمن، یعنی 140 بار در دقیقه، فراتر نرود.

 

 

منبع:    مهدپرتال 

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار