نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
خشونت در آثار زیادی از سرگرمیها و برنامههای تلویزیونی غربی وجود دارد، اما “خشونت” عاملی مهم در تغییر روحیات و رفتارهای نوجوانان در سنین حساسشان میباشد.
به گزارش کودک پرس ، در سال ۲۰۰۳، هیئتی از کارشناسان خشونت در رسانه، گزارش جامع خود را در مورد تأثیرات خشونت رسانهای بر نوجوانان منتشر کردند که نشان میداد خشونت رسانهای یکی از عوامل ناآرامی و بیقراری بچهها است. در سال ۲۰۰۷ نیز پژوهش دیگری ثابت کرد که خشونت رسانهای میتواند باعث افزایش رفتار پرخاشگرانه در کودکان شود. شواهد علمی نیز برای متخصصان روانشناسی اطفال بهقدر کافی قانعکننده بود، به طوری که بیش از ۹۸ درصد متخصصان اظهار کردند که خشونت رسانهای بهطور جدی بر پرخاشگری کودکان تأثیر میگذارد. با این حال، صنعت سرگرمی، مردم، سیاستمداران و حتی بسیاری والدین هیچکدام تمایلی به قبول این یافتهها و انجام اقدام خاصی ندارند.
کودکان امریکایی ۸ تا ۱۸ ساله هر روز بهطور متوسط شش ساعت و ۲۱ دقیقه از رسانههای سرگرمکننده مانند تلویزیون، فیلمهای تجاری یا ویدئو، بازیها، موسیقی، رایانه و اینترنت استفاده میکنند. کودکان تا شش ساله نیز هر روز بهطور متوسط تقریباً مدت دو ساعت مقابل رسانههای تصویری مانند تلویزیون، فیلم و رایانه وقت میگذرانند. تلویزیونها معمولاً در اتاق خواب هم نفوذ کرده و تأثیر آن بر کودک بیش از مطالعه شده است. کودکانی که تلویزیون در اتاق خوابشان دارند، ساعت تماشای تلویزیون خود را تقریباً یک ساعت در روز افزایش دادهاند که خطر چاقی آنها ۳۱ درصد افزایش مییابد و خطر سیگار کشیدن شبانه هم وقتی والدین خوابند، دو برابر میشود. وجود تلویزیون در اتاق خواب موجب کمتر شدن نظارت والدین هم میشود. امروزه والدین کمتر قادر به اجرای مقررات قاطع و دائمی بابت نحوه استفاده بچهها از رسانهها هستند؛ کودکان فعالیتهای جایگزین کمتری مانند خواندن، سرگرمی و بازی انجام میدهند و در مدرسه هم عملکرد ضعیفتری دارند.
کودکان در معرض انبوه خشونت رسانهای بخش عمدهای از خشونت رسانهها که کودکان مشاهده میکنند شامل خشونتهایی است که در حضور جوانان یا توسط آنها انجام میشود. به همین ترتیب، موسیقی نوجوانان خشنتر شده و هرچه نوجوانان بیشتر از اینترنت استفاده میکنند، در معرض خشونت بیشتری نیز قرار میگیرند. تحقیق روی بیش از ۱۵۰۰ کودک و نوجوان ۱۰ تا ۱۵ ساله نشان داد ۳۸ درصد آنان در اینترنت در معرض صحنههای خشونتآمیز قرار داشتهاند. بازیهای ویدئویی نیز پر از خشونت شدهاند. گزارش «هیئت تجزیه و تحلیل و رتبهبندی نرمافزارهای سرگرمکننده» نشان داد که بیش از نیمی از بازیهای سرگرمی دارای خشونت بودند، حتی بیش از ۹۰ درصد بازیهایی که برای کودکان ۱۰ سال یا بالاتر در طبقهبندی مناسب قرار گرفته بودند. قرار گرفتن طولانی در معرض اینگونه تصاویر رسانهای منجر به ترویج فرهنگ استفاده از خشونت به عنوان وسیلهای برای حل مشکلات و دستیابی به اهداف فرد در بچهها خواهد شد. رسانههای امریکایی، بهطور خاصی تمایل دارند که شخصیت قهرمانان را با استفاده ابزاری از خشونت به عنوان وسیلهای موجه برای حل مناقشات و غالب شدن بر دیگران به تصویر بکشند. تلویزیون، فیلمها و موزیک ویدئوها، حمل و استفاده از سلاح را عادی جلوه داده و آنها را نشانه قدرت شخص تلقین میکنند.
Δ