موقعیت فعلی شما : خانه/فرهنگ و رسانه
207505
۲۰ مهر ۱۳۹۸

خشونت در برخوردها باعث فرارکودکان از مساجد می‌شود/ نگاه متوليان امر كودك به بچه‌ها تغيير كند

گاهی متأسفانه رفتار و برخوردهای دور از انتظار بعضی افراد نسبت به کودکانی که با اشتیاق جهت نماز جماعت مسجد آمده‌اند، موجب سرخوردگی و شاید انحراف آنان از مسیر دین می‌شود.

به گزارش کودک پرس ، مسجد بهترین محیطی است که در میان دیگر محیط ها از بالاترین امتیاز سلامت روحی، روانی، اعتقادی و دینی برخوردار است. گذشته از آن مسجد می تواند بسیاری از همین نیازها را در قالب تفریح و ورزش و آموزش برای کودکان فراهم آورد.

هر انسانی در هر دوره ای از زندگی اگر با این محیط نورانی در ارتباط باشد، به ثمرات آن دست خواهد یافت. ارتباط کودکان و جوانان با مسجد نیز حتی اگر به اندازه یک حضور کوتاه مدت هم باشد.

گاهی متأسفانه رفتار و برخوردهای دور از انتظار بعضی افراد نسبت به کودکانی که با اشتیاق جهت نماز جماعت مسجد آمده اند، موجب سرخوردگی و شاید انحراف آنان از مسیر دین می‌شود.

شخصیت دادن به کودکان و برخوردمحبت آمیز و محترمانه و صبورانه بهتر از تذکرات تند و اهانت بار و بی حوصلگی های مفرط در برخورد با کودکان معصوم و بی تجربه ای است که مانند ما به بلوغ عقلی واجتماعی نرسیده اند.

حضور کودکان در اماکن مذهبی، مانند مسجد، به ‌ویژه در نماز جماعت، باید با تشویق و ترغیب همراه باشد. البته برای موفقیت در این کار لازم است برای کودکان، در کنار عبادت و نماز برنامه‌های متنوع و جذّابی وجود داشته باشد.

یکی از مهمترین کارکردهای مسجد تعلیم و تربیت و سازندگی انسانهایی مؤمن برای آینده اسلام است. همان دینی که تاکید فراوانی به تمرین و عادت دادن کودکان به دینداری و انجام فرائض دینی دارد.

باید دانست که بهترین مکان برای رشد دینی کودک جایی نمی تواند باشد، جز خانه خالق، که همان مسجد است و مهمانان، زائر او و نیز خودِ صاحب خانه، اکرام زائر را واجب دانسته در این صورت است که با تربیت ما و برکتی که خدای متعال در زائران کوچک خویش قرار می دهد، می توانیم شاهد کودکان متقی باشیم.

فرهنگ انس گرفتن با مسجد و در رأس آن نماز و انجام سایر فرایض دینی به عنوان یک حرکت ارادی، آگاهانه و مستمر باید از آغاز دوران کودکی در نظام تربیتی خانه، مدرسه و جامعه به عنوان یک اصل مهم تربیتی مدّ نظر قرار گیرد.

نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه سمنان، مسجد را محل تدبير و تربيت دانست و گفت: آموزش در دوران کودکی بر افراد تأثیرات عمیقی می گذارد.

آیت الله «سید محمد شاهچراغی»، با اشاره به لزوم جذب کودکان در رونق آینده مساجد گفت: باید کاری کنیم که کودکان را به مساجد جذب کنیم زیرا اگر فرد در این سن وارد مسجد شده و علاقمند شوند، در آینده نیز وارد مسجد خواهد شد.

وی با بیان اینکه شیوه‌های جذب کودکان و نوجوانان به مسجد نیازمند آموزش و مهارت‌آموزی است افزود: بایستی با استفاده از تکنیک‌های آموزشی جدید به نحوی به بیان اصول دینی بپردازیم تا نه تنها این مفاهیم بر قلب و جان کودکان حک شود بلکه محیط مسجد برای همیشه در ذهن آنان همچون فضایی لذت بخش و آرامش دهنده تداعی شود تا پایه های حضور در مسجد به خوبی در آنان شکل گیرد.

آیت الله شاهچراغی،با اشاره به اینکه کودکان، نوجوانان وجوانان به عنوان آینده سازان جامعه اسلامی از بزرگ ترین سرمایه های این کشور به شمار می روند اظهارداشت: تلاش در جهت توسعه آگاهی های دینی آنان از اهمیت به سزایی برخوردار است.

وی احترام و برخورد مناسب با کودکان، خوش رو بودن، بیان ساده و شیوا مسائل، نداشتن تعصب بی مورد، اجرای برنامه های متنوع فرهنگی در مسجد،ا ستفاده از شیوه های نوین آموزشی در ارایه و انتقال مفاهیم و ارزشهای دینی و مذهبی، مشارکت دادن و پرهیز از اجرای برنامه های یکنواخت، تکراری و خسته کننده را از جمله راهکارهای جذب کودکان ونوجوانان به مساجد  وماندگاری آن ها عنوان کردوافزود: خشونت در برخوردها و رعایت نکردن آداب، باعث فرارکودکان از مساجد می شود.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان، گفت: قلب کودکان همانند زمین حاصلخیزی است که درآن هرچه کاشته شود رشد می کند.

حجت الاسلام «سید علی موسوی» با اشاره به فرموده پیامبر اکرم(ص) که کودکان خود را از سن 7سالگی به نماز دعوت کنید اظهارداشت: طبق آیات قرآن وروایات اهل بیت (علیهم‌السلام) دوران کودکی بهترین دوران تربیتی هرفرد است.

وی با تاكيد بر برنامه ريزي منسجم براي جذب کودکان به مسجد افزود: جاد جذابيت با برنامه ريزي در قالب برنامه هاي فرهنگي، هنري، علمي و آموزشي براي جذب كودكان، نوجوانان به مسجد از جمله اولويت هاي مهم كانون هاي مساجد استان است.

موسوی  با بیان اینکه والدین نقش مهم و اساسی در تربیت صحیح فرزندان و هدایت آنان به مساجد دارند اضافه کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان در راستای مشارکت وتوجیه والدین برای سوق دادن کودکان خود به سوی مساجد برنامه های آموزشی  اجرا کنند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان تصریح کرد: کانون های مساجد باید برای ترغیب کودکان به مسجد توسط والدین،در خصوص اهمیت حضور کودک در مسجد برای آینده ،نظام،اسلام وتمدن اسلامی در گام دوم انقلاب برنامه منسجم داشته باشند.

وی  اهمیت حضور والدین به همراه فرزندان در مساجد و محراب ها از این لحاظ است که این رفتار والدین باعث می شود که فرزندانشان با چنین محیط هایی انس و الفت بگیرند و صبغه دینی بر روح و روانشان بخورد و به تدریج به عنوان یک امر نهادینه درآید که خود در فرهنگ مسجدروی جامعه در آینده بسیار مؤثر است.

موسوی در ادامه به نقش ارکان مسجد از جمله امام جماعت، هیئت امناء، پایگاه مقاومت بسیج، کانون فرهنگی هنری و هیئت مذهبی برای جذب کودکان به مسجد اشاره کردوافزود: دادن مسئولیت به کودکان، ارتباط صمیمی با کودکان، برگزاری مسابقات مختلف، برگزاری اردوهای علمی، تفریحی، زیارتی، برنامه ریزی برای تجلیل از کودکان، استفاده از شیوه های تبلیغی جدیدو… می تواند در جذب کودکان به مساجد مهم وتاثیرگذار باشد.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان با تاکید بر اینکه ارتباط بزرگترها با کودکان اگربا صمیمیت ،عطوفت ومهربانی باشد جذب وماندگاری کودکان درمساجد بیشتر است اذعان داشت: باید آموزش های مفاهیم دینی با زبانه کودکانه درقالب شعر، نقاشی،بازی و سرود به کودکان منتقل شود.

وی با بیان اینکه مبارزه با تهاجم فرهنگی می بایست از دوران کودکی آغاز شود اضافه کرد: هویت دینی واسلامی،ایرانی وچشم انداز نظام وتمدن اسلامی باید با زبان کودکان به آن ها منتقل شود.

موسوی به نیاز کشور درآینده به نیروهای انقلابی،مومن،خوش بین، محکم واستواراشاره داشت وافزود: این امر مهم باید در دوران کودکی توسط کانون های فرهنگی هنری مساجد رقم بخورد.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان با تاکید بر اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد باید تمام تلاش خود را در جهت جذب نیروهای آینده انقلاب به کار ببندند ادامه داد: در جامعه ی اسلامی اگر برای کودکان با محوریت مسجد برنامه نداشته باشیم در آینده با کمبود نیروهای مومن،متعهد ومتخصص روبرو خواهیم شد.

به گفته وی اگر مي خواهيم حضور كودكان و نوجوانان در مساجد را پررنگ كنيم، بايد بسترهاي لازم فراهم شود و يك مسجد پرشور و فعال، قطعا به حضور كودكان و نوجوانان نيازمند است.

مدیركانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان استان سمنان، آموزش صحیح کودکان و نوجوانان را مهم و تأثیرگذار دانست و گفت: در حوزه فرهنگ و هنر آنچه باعث تأثیر بیشتر و ماندگارتر می‌شود همکاری فی مابین است.

«نبی الله خدابخشی»با بیان اینکه  دوران كودكي به عنوان حساس ترين مقطع سني كودكان تشكيل دهنده زيربناي شخصيت بچه ها در بزرگسالي است اظهار داشت: بايد با ديده احترام به كودكان و خواسته ها و نيازهاي آنها نگريست و عزت نفس كودكان بايد حفظ شود.

وي با تاکید بر اینکه كودكان بايد با ذهني خلاق، پرسشگر، ايده پرداز، كنجكاو، آينده نگر، مهربان و مسئوليت پذير تربيت و بزرگ شوند ادامه داد: بدون شك كودكان پرسشگر در آينده به افرادي پاسخگو و حساس در برابر وظايف خود تبديل مي شوند.

خدابخشی يادآور شد: بايد نگاه متوليان امر كودك به بچه ها تغيير كند و كودكان در جامعه اسلامي علاوه بر انس گرفتن با مفاهيم و مباني اعتقادي داراي روحيه اي شاد و سالم باشند.

مدیركانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان استان سمنان،از همه دستگاه هاي متولي امر كودك و نوجوان خواست نگاه عميق تري به مسائل كودك و نوجوان نسل جديد داشته باشند چرا كه اين بچه ها در معرض انواع آسيب هاي اجتماعي، فرهنگي و رسانه اي قرار دارند.

منبع: شبستان

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار