کودک‌آزاری و تخلف در مهدکودک‌ها با دوربین‌های مجهز رصد و برخورد می‌شوند

محمد نفریه مدیرکل دفتر کودک و نوجوان سازمان بهزیستی کشور از تجهیز تمام مهدکودک‌های شهری به دوربین مجهز برای مقابله با کودک‌آزاری خبر داد.

به گزارش کودک پرس ، محمد نفریه در نشست خبری به مناسبت هفته کودکان (۱۴ تا ۲۰ مهرماه جاری) افزود: از اول امسال فقط دو مورد کودک آزاری در مهد کودک داشتیم که ثابت شده است البته تعداد شکایت ها بیشتر و چندبرابر است اما فقط دو مورد اثبات شد. تمام مهدهای کودک شهری به دوربین مجهز است و آمارها نشان می‌دهد که بیشترین گزارشها مربوط به درگیری بین کودکان و حوادث پیرامون آن بوده است.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۷۰۰ هزار کودک در در مهدهای سراسر کشور تحت پوشش هستند . ۱۵ هزار و ۵۰۰ مهد کودک تحت پوشش بهزیستی در کشور فعالیت دارند که ۶۵۰۰روستامهد، ۱۴۰۰ مهد حاشیه ای و ۷۵۰۰ مهدشهری هستند.
وی ادامه داد: هرچند کمتر از ۳۰ درصد جمعیت کشور را روستاییان تشکیل می دهند اما تعداد قابل توجهی از مهدهای بهزیستی در روستاها هستند و یک وعده غذای گرم را به کودکان ارائه می دهد. امسال اولین سالی است که تمام روستامهدها از یک وعده غذای گرم برخوردار شده اند و براساس آمار وزارت بهداشت با اجرای این طرح تا ۴۰ درصد از میزان سوء تغذیه این کودکان کاسته شده است.

مدیرکل دفتر کودک و نوجوان سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: امسال ۷۵ درصد مهدهای حاشیه ای نیز تحت پوشش یک وعده غذای گرم قرار گرفته اند و سال آینده به کل مهدهای حاشیه ای گسترش خواهد یافت.
نفریه در مورد کودک آزاری در مهدهای کودک نیز گفت: موارد این گونه کودک آزاری ها معدود است و خانواده ها از طریق شماره پیامکی ۳۰۰۰۰۱۲۳۳۳ می توانند شکایت از این موارد را ارسال کنند. تمام شکایت‌های رسیده به سازمان بهزیستی از سوی تیم حراست بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: مهدهای کودک فرصت های شغلی مناسبی برای زنان ایجاد می کنند و ۱۲۰ هزار نفر به طور مستقیم در مهدها اشتغال پیدا کرده اند.
مدیرکل دفتر کودک و نوجوان سازمان بهزیستی کشور گفت: یکی از مشکلات در زمینه مهدهای کودک این است که برخی برای کار خاصی مانند کلاس هنر یا زبان مجوز می گیرند و با نام هایی مانند «خانه بازی» کودک را از صبح تا شب نگهداری می کنند درحالی که طبق مصوبه شورای فرهنگی و مجلس باید از بهزیستی مجوز بگیرند.
نفریه افزود: مهدهای تحت پوشش بهزیستی دارای تابلوهای آبی رنگ با آرم بهزیستی و شماره پیامک ۳۰۰۰۰۱۲۳۳۳ هستند. سالانه بیش از ۱۵۰ مرکز مهد غیرمجاز را می بندیم چراکه استانداردهای لازم را ندارند و بیمه نیستند.

*بیش از ۲۵ هزار کودک تحت پوشش بهزیستی هستند
مدیرکل دفتر کودک و نوجوان سازمان بهزیستی کشور در مورد کودکان بدسرپرست، بی سرپرست و دارای سرپرست غیرموثر نیز گفت: هشت هزار و ۵۰۰ کودک در ۶۴۰ مرکز بهزیستی نگهداری می شوند که بیش از ۶۰۰ مرکز، غیردولتی و خیریه هستند. ۱۴۵۰ کودک نیز در ۳۴ شیرخوارگاه هستند که تمام شیرخوارگاه ها دولتی هستند. بقیه کودکان سه تا ۱۸ سال نیز در مراکز نگهداری می شوند.
نفریه افزود: ۱۵ هزار و ۷۰۰ کودک نیز در خانواده ها نگهداری می شوند به آن معنا که برای نگهداری کودکان به خانواده ها امداد ۵۰۰ هزار تومان در ماه می شود؛ کودکانی که با حکم قضایی از والدین جدا می شوند ابتدا برای آنان خانواده جایگزین -ابتدا خانواده های نسبی و سببی و سپس افراد دیگر- پیدا می شود چرا که سیاست بهزیستی این است که کودکان از خانواده جدا نشوند.
وی خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب، ۱۲ هزار کودک در ایران ۳۰ میلیون نفری در مراکز شبانه روزی نگهداری می شدند که این رقم امروز در ایران ۸۰ میلیونی به هشت هزار و ۵۰۰ کودک رسیده است. در مجموع ۲۵ هزار و ۵۵۰ کودک تحت پوشش بهزیستی هستند.

* رشد ۵۰ درصدی فرزند خواندگی 
مدیرکل دفتر کودک و نوجوان سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: سال گذشته ۱۶۰۰ کودک به فرزندخواندگی رفتند. از سال ۹۲ که قانون فرزندان بدسرپرست اصلاح شد، روند فرزندخواندگی تسهیل شد و ۵۰ درصد رشد داشت. ۳۸۲ کودک نیز به امین موقت واگذار شد.
نفریه افزود: سال گذشته ۶۴۸ کودک که به سن ۱۸ سالگی و بالای ۱۸ سال رسیده بودند از مراکز بهزیستی ترخیص شدند که به هرکدام ۱۸ میلیون تومان پرداخت شد و همچنین از بیمه آتیه برخوردار شدند. هزینه تحصیل آنان تا دکترا نیز پرداخت می شود و تا پنج سال بعد از ترخیص همچنان تحت حمایت های بهزیستی هستند و امداد ۵۰۰ هزار تومانی آنان در ماه برقرار است.
وی یادآور شد: همچنین ۱۷ هزار و ۹۲۸ دانش آموز و هزار و ۴۲۳ دانشجو تحت حمایت بهزیستی هستند.

* اسامی هفته کودک
مدیرکل دفتر کودک و نوجوان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به شعار هفته کودک مبنی بر «آینده را باید ساخت» ، اسامی این هفته را اعلام کرد و گفت: ۱۵ مهر کودک و محیط زیست، ۱۶ مهر روز کودک، صلح، بازی و نشاط، ۱۷ مهر کودک، رسانه و ارتباطات، ۱۸ مهر کودک، آموزش سلامت و ایمنی، ۱۹ مهر کودک با نیازهای ویژه، فرصت های برابر و ۲۰ مهر کودک، کتاب و فرهنگ مطالعه نامگذاری شده است.
وی، برپایی کارگاه ملی روز کودک با محوریت مهدهای کودک و نخستین جشنواره فیلم و نقاشی را از دیگر برنامه های هفته کودک عنوان کرد و افزود: جشنواره فیلم و نقاش کودک تا ۲۰ آبان ادامه دارد و محوریت آن کودکان چهار تا هفت سال آحاد جامعه، کودکان چهار تا ۱۲ سال با نیازهای ویژه و کودکان چهار تا ۱۲ سال مراکز تحت پوشش بهزیستی با شعار «توانمندی های کودک خود را بشناسیم» است.
نفریه یادآور شد: همچنین از سال گذشته تفاهمنامه ای با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برپایی باشگاه کتابخوانی در مهدهای کودک منعقد شده است.