نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
اختلال لجبازی و نافرمانی در کودک و نوجوان باعث ایجاد عصبانیت یا خلق تحریکپذیر، جر و بحث یا رفتار سرکشانه و کینهجویانه میشود.
به گزارش کودک پرس ، شاید شما هم بارها در جمعی قرار گرفته باشید که کودکان و نوجوانان از الفاظ رکیک یا رفتارهای نامناسب استفاده میکنند. مادری که در ارتباط با نوجوان خود برای مشاوره مراجعه کرده بود میگفت: از دست پسرش کلافه شده، دائماً در خانه از الفاظ رکیک و رفتار زورگویانه استفاده میکرده و این موضوع تاثیر مستقیم روی خواهر و برادر کوچکترش داشته است. بهتر است بدانیم اغلب بچهها دورههای سرپیچی و منفیگرایی خفیفی دارند که به ویژه در دوره نوجوانی بروز مییابد و باعث میشود اکثر والدین از خصومت و جر و بحث گاه و بیگاه با فرزند خود خسته و شاکی شوند، اما اگر چنین رفتارهایی در اکثر اوقات تکرار شوند چه پیش میآید؟ در اصطلاح به این گونه مشکلات در کودکان و نوجوانان اختلال لجبازی و نافرمانی گفته میشود.
لجبازها چه ویژگیهایی دارند؟ اختلال لجبازی و نافرمانی در کودک و نوجوان باعث ایجاد عصبانیت یا خلق تحریکپذیر، جر و بحث یا رفتار سرکشانه و کینهجویانه میشود. این بچهها بارها از کوره در میروند، اغلب با بزرگسالان جر و بحث دارند و در مقابل خواستههای بزرگسالان یا مقررات مقاومت میکنند و از پذیرش آنها اجتناب میورزند، همچنین از انجام کارهایی که از آنها خواستهایم خودداری میکنند و باعث دلخوری دیگران میشوند. آنها به شدت زودرنج، خشمگین، حق به جانب و خودبین هستند و دائماً خود را در نقش یک قربانی میبینند. اغلب برای رفتارها و اشتباهات خود دیگران را مقصر میدانند، خیلی کینهتوز و انتقامجو هستند و در کارهای خود بینظمی و آشفتگی رفتار دارند. ممکن است برخی کودکان با این اختلال تنها در تعامل با یکی از والدین این نشانهها را داشته باشند و با والد دیگر رفتار درستی نشان بدهند یا در مقابل والدین بیاعتنا، اما در مقابل معلمان، مربیان و سایر بزرگسالان مطیع و حرفشنو باشند. افرادی با این ویژگیها که اغلب به مدت شش ماه ادامه داشته باشد، معمولاً به طور عمدی دیگران را آزرده میکنند، با کودکان و نوجوانان دیگر جر و بحث دارند و از پاسخ به تمام خواستههای دیگران سرپیچی میکنند.
Δ