موقعیت فعلی شما : خانه/کودک پلاس
16974
۳۱ فروردین ۱۳۹۶

خبر خوش برای مادران کارمند

طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی ساعات کار هفتگی بانوان شاغل اعم از رسمی، پیمانی و قراردادی که موظف به چهل و چهار ساعت کار در هفته هستند، اما دارای معلولیت شدید یا فرزند زیر شش سال تمام یا همسر یا فرزند معلول شدید یا مبتلا به بیماری صعب‌العلاج می‌باشند و یا زنان سرپرست خانوار شاغل در دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (222) قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 1389.10.15 و بخش غیردولتی اعم از مشمولان قانون کار و قانون تأمین اجتماعی بنا به درخواست متقاضی و تأیید مراجع ذی‌ربط، سی‌و‌شش ساعت در هفته با دریافت حقوق و مزایای چهل و چهار ساعت تعیین می‌شود.

به گزارش کودک پرس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس در جریان بررسی لایحه کاهش ساعت کار بانوان شاغل دارای شرایط خاص با ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

طبق ماده واحده این لایحه، ساعات کار هفتگی بانوان شاغل اعم از رسمی، پیمانی و قراردادی که موظف به چهل و چهار ساعت کار در هفته هستند، اما دارای معلولیت شدید یا فرزند زیر شش سال تمام یا همسر یا فرزند معلول شدید یا مبتلا به بیماری صعب‌العلاج می‌باشند و یا زنان سرپرست خانوار شاغل در دستگاه‌های اجرایی موضوع  ماده (222) قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 1389.10.15 و بخش غیردولتی اعم از مشمولان قانون کار و قانون تأمین اجتماعی بنا به درخواست متقاضی و تأیید مراجع ذی‌ربط، سی‌و‌شش ساعت در هفته با دریافت حقوق و مزایای چهل و چهار ساعت تعیین می‌شود.

همچنین، طبق تبصره یک ماده واحده این لایحه، تأیید میزان و شدت معلولیت توسط سازمان بهزیستی اعلام می‌شود.

طبق تبصره 2 ماده‌ واحده این لایحه، زمان شروع و خاتمه کار در اجرای این قانون با توافق مشمولان و مسئولان مربوط آنان تعیین می‌گردد.

در تبصره 3 این ماده واحده آمده است: کارفرمایان بخش غیردولتی از اعمال تخفیف پلکانی و یا تأمین بخشی از حق بیمه سهم کارفرما برخوردار می‌شوند.

براساس تبصره 4 این لایحه، بانوانی که براساس سایر مقررات از امتیاز کاهش سرعت کار بهره‌مندند تا زمانی که از مقررات مزبور استفاده می‌کنند و یا دستگاه‌های تابع مقررات اداری و استخدامی خاص که امتیازات مشابه این قانون را دارند، از شمول این قانون مستثنی می‌باشند.

همچنین طبق تبصره 5 این ماده واحده، در صورتی که مشمولان این قانون همزمان شرایط استفاده از امتیاز آن و مرخصی ساعتی شیردهی را داشته باشند و یا همزمان دارای شرایط مختلف مصرح در این قانون باشند، حق انتخاب یکی از امتیازات پیش‌بینی شده را دارند.

منبع : تسنیم

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار