نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
محمدرضا شمس، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان، اقتباس ادبی را به مانند یک تابلوی نقاشی تشبیه کرد که کامل نشده و هنوز باید روی آن کار شود، و همچنین از فضای بازار نشر انتقاد کرد و گفت: بازار نشر از اقتباسهای ادبی و بازنویسیهای ضعیف اشباع شده است،
به گزارش کودک پرس ، بیشک اقتباس ادبی نقش بسیار مهمی در معرفی ادبیات ما مخصوصا ادبیات کهن ایران به مخاطبان دارد. در این میان میتوان با استفاده از اقتباس ادبی کودکان و نوجوانان را با ادبیات کهن آشنا کرد و آنها را به کتابخوانی علاقهمند کرد. بر این اساس کیفیت آثار تولید شده در این حوزه، انتخاب حکایات، روایات و داستانها از سوی بازنویسها از اهمیت زیادی برخوردار است، قطعا تولید آثار ضعیف و بیکیفیت نه تنها کودکان را با ادبیات کهن ما آشنا نمیکند بلکه سبب دلزدگی آنها نیز میشود. محمدرضا شمس، از نویسندگان کودک و نوجوانی است که تا بهحال آثار زیادی برای کودکان و نوجوانان بازنویسی و بازآفرینی کرده است.
شمس تاکنون جوایزی همچون لوح تقدیر كتاب سال كانون پرورش فكرى كودكان و نوجوانان، كتاب سال سلام، قصه سال مجله سروش كودک، لوح زرین جشنواره مطبوعات كانون پرورش فكرى كودكان و نوجوانان، جشنواره مطبوعات، كتاب سال شوراى كتاب كودک و دیپلم افتخار از IBBY را از آن خود کرده است. بر این اساس با او گفتوگویی داشتهایم درباره اقتاس ادبی در حوزه کودک و نوجوان و چالشهایی که در این حوزه وجود دارد که در ادامه میخوانید.
مجموعه ۵ جلدی «هزار و یک افسانه» میتواند بهعنوان دایرةالمعارفی برای نوجوانان و همچنین افرادی که میخواهند به دنبال افسانهها بروند، استفاده شود.
Δ