موقعیت فعلی شما : خانه/دسته بندی نشده
1278
۲۴ مرداد ۱۳۹۵

اولویتها در فرزند خواندگی

بر اساس قانونی که در سال ۹۴ به تصویب رسید، علاوه بر کودکان بی سرپرست، کودکان بدسرپرست نیز می توانند به خانواده های متقاضی واگذار شوند.

به گزارش کودک پرس  محمد نفریه گفت: این قانون در سال ۹۲ در ۳۷ ماده و ۱۷ تبصره با عنوان حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست به تصویب مجلس رسید و آئین نامه اجرایی آن نیز ۲ سال بعد به تصویب هیئت وزیران رسید و در حال حاضر ملاک واگذاری فرزند همین قانون است.

نفریه به اولویت های واگذاری اشاره کرد و گفت: اول اینکه باید ۵ سال از ازدواج متقاضیانی که فرزند ندارند گذشته باشد و مدارکی مبنی بر بچه دار نشدنشان از سوی پزشک قانونی به سازمان بهزیستی ارائه کنند و دوم اینکه اولویت با دختران و زنانی است که بیش از ۳۰ سال سن دارند و هنوز مجرد هستند یا زنانی که ازدواج کرده اند و در حال حاضر تنها زندگی کنند نیز جزء اولویت ها محسوب می شوند.

به گفته مدیرکل دفتر امور کودک و نوجوان سازمان بهزیستی در مرحله سوم نیز اولویت با والدینی است که فرزند دارند اما متقاضی فرزندخواندگی دیگری هستند که البته در این میان اولویت با زوجینی است که بچه دار نمی شوند.

وی همچنین گفت: پدر و مادرهایی که سنشان کمتر از ۵۰ سال است نسبت به مابقی افراد در اولویت هستند.

نفریه در مورد طولانی شدن واگذاری فرزند نیز گفت: خانواده های متقاضی در ابتدا باید تشکیل پرونده دهند و مدارک خود را مبنی بر نداشتن اعتیاد، تمکن مالی، سلامت روح و جسم و غیره ارائه دهند و سپس مددکار سازمان از محل سکونت آنها تحقیق کرده و در نهایت پرونده در کمیته ویژه در سازمان بهزیستی هر استان پیگیری و بررسی می شود.

مدیر کل دفتر امور کودک و نوجوان سازمان بهزیستی گفت: بعد از طی کردن مراحل قانونی، خانواده متقاضی فرزندخواندگی، فرزند مورد نظرشان را تحویل می گیرند، اما شش ماه زیر نظر کارشناسان و مشاوران بهزیستی هستند و پس از گذراندن موفقیت آمیز این مدت، حکم فرزندخواندگی دائم آنها صادر می شود.

وی به یکی دیگر از بندهای قانون فرزندخواندگی جدید اشاره کرد و گفت: بر اساس این قانون، ایرانیان خارج از کشور می توانند متقاضی فرزند باشند و همچنین کودکان زیر ۱۶ سال و بدسرپرست که در گذشته امکان واگذاری آنها وجود نداشت، شرایط فرزندخواندگیشان فراهم شده است.

منبع:   مهر

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار