موقعیت فعلی شما : خانه/مشکلات تربیتی/مقالات
125889
۲۱ آذر ۱۳۹۶

عوامل بروز شب ادراری در کودکان

شب ادراری ممکن است یکی از عوارض بیماری‌هایی همچون عفونت ادراری و یا اختلال ارتباط مثانه باشد، تکامل کنترل ادرار در سن سه تا پنج سالگی صورت می‌گیرد. در بعضی کودکان تکامل کنترل ادرار با تاخیر انجام می‌شود و همین امر موجب می‌شود تا این کودکان بعد از پنج سالی نیز شب ادراری داشته باشند.

به گزارش کودک پرس ،شب ادراری در کودکان زیر پنج سال امری طبیعی است. هر چند که می‌توان با انجام برنامه‌های تشویقی کنترل ادرار، تا حدی از بروز آن در این سنین نیز جلوگیری کرد. در خصوص شب ادراری علت‌های گوناگونی وجود دارد، اما مهمترین مسئله این است که رابطه آشکاری میان شب ادراری غیر ارادی و وراثت وجود دارد.

در 57 درصد از کودکان مبتلا به این عارضه، یکی از افراد خانواده (والدین و یا بستگان نزدیک) مشکل شب ادراری داشته است. بسیاری از والدین معتقدند فرزندانشان که دچار شب ادراری هستند در خواب عمیق تری نسبت به سایر کودکان فرو می‌روند، اما تحقیقات انجام شده بر روی این کودکان نشان می‌دهد که مراحل خواب آنها طبیعی است، با این اختلاف که بیدار کردن چنین کودکانی مشکل تر از سایر کودکان است.

شب ادراری ممکن است یکی از عوارض بیماری‌هایی همچون عفونت ادراری و یا اختلال ارتباط مثانه باشد، تکامل کنترل ادرار در سن سه تا پنج سالگی صورت می‌گیرد. در بعضی کودکان تکامل کنترل ادرار با تاخیر انجام می‌شود و همین امر موجب می‌شود تا این کودکان بعد از پنج سالی نیز شب ادراری داشته باشند.

شب ادراری با مشکلات اجتماعی همچون طلاق، اختلافات خانوادگی و فقر نیز رابطه دارد. همان طور که گفته شد شب ادراری به علتهایی صورت می‌گیرد که کودک نمی تواند آنها را کنترل کند. بنابراین نباید کودکان را به خاطر شب ادراری توبیخ، تنبیه و یا حتی تحقیر کنیم، زیرا ممکن است انجام این اعمال به کودک فشار روحی وارد کرده و درمان شب ادراری او را نیز با مشکل مواجه کند.

از دیگر تاثیرات منفی تنبیه کودک به خاطر شب ادراری، پایین آوردن اعتماد به نفس او و در نتیجه منزوی شدن کودک است، بنابراین باید به جای تنبیه کودک هرچه زودتر درباره درمان او اقدام کرده تا از بروز نتایج منفی آن جلوگیری کنیم. بهترین زمان مراجعه برای درمان شب ادراری کودک زمانی است که کودک پنج سال داشته اما هنوز هم دچار عارضه شب ادراری است و یا از پنج سالگی به مدت یک سال شب ادراری نداشته و یا به اصطلاح خشک بوده و در حال حاضر دوباره مرتکب شب ادراری می‌شود.

احساس گناه و شرمندگی در محیط خانواده و فامیل، عدم حضور فعال در اجتماع و شرکت در اردوهای مدرسه به دلیل کاهش اعتماد به‌ نفس، بروز سوختگی در دستگاه تناسلی و کشاله ی ران به علت عدم امکان شستشوی به موقع و باقی ماندن ادراربه مدت طولانی در ناحیه از عوارض های این بیماری است.

دکتر باید در روند شناسایی و درمان این بیماری شرح‌حال کاملی از کودک و خانواده‌اش اخذ کند. از جمله این که آیا از اول و بعد از گرفتن از پوشک بی‌اختیار بوده است یا نه؟ و یا ادرار کردن با سوزش و تکرر ادرار همراه است یا نه؟

در این موارد تست ادرار برای بررسی عفونت ادراری و دیابت درخواست می شود. در صورت لزوم بررسی‌های سونوگرافی و رادیولوژی نیز انجام می شود.

 

 

منبع:فرزند پرتال

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار