26396
۱۳ مهر ۱۳۹۶
با هدف فرهنگ کتاب و کتابخوانی؛

برگزاری اولین نشست از سلسله برنامه‌های «پنجره‌ای رو به دانایی»

اولین نشست از سلسله برنامه‌های «پنجره ای رو به دانایی»، دهم مهرماه در کتابخانه فرزانگان و با هدف پاسداشت گویش‌ها، آداب و رسوم، سنت‌ها، فرهنگ ایرانی و همچنین فرهنگ کتاب و کتابخوانی و مطالعه برگزار شد.

به گزارش کودک پرس ، اولین نشست از سلسله برنامه‌های «پنجره ای رو به دانایی »، دهم مهرماه در کتابخانه فرزانگان و با هدف پاسداشت گویش‌ها، آداب و رسوم، سنت‌ها، فرهنگ ایرانی و همچنین فرهنگ کتاب و کتابخوانی و مطالعه برگزار شد.

 

رفیع افتخار، نویسنده کتاب کودک و نوجوان در ابتدای این برنامه به نکاتی که موجب خواندنی شدن یک داستان می‌شود اشاره و بیان کرد: یک داستان در درجه اول باید از عنصر تعلیق برخوردار باشد؛ یعنی باید مخاطب خود را دچار هیجان و شگفتی کند.

 

او با اشاره به فرق بین داستان و خاطره گفت: داستان بحران دارد ولی خاطره بحران ندارد؛ از سوی دیگر، هر داستان یک پیام اصلی یا یک پیام فرعی دارد.

افتخار در پاسخ به این که نوشتن داستان چه فایده‌ای دارد گفت: داستان نوشتن، تخیل و تفکر را توسعه می‌دهد و باعث پرورش عواطف می‌شود. داستان نویس‌ها آدم‌های عاطفی و با احساسی هستند و می‌دانند چگونه عواطف خود را پرورش دهند.

 

این نویسنده کودک و نوجوان گفت: اکثر آثار نویسندگان در فصل پاییز نوشته می‌شود چرا که با در آمیخته شدن رنگ‌ها و زیبایی‌های طبیعت، طبع نویسندگی و شاعرانگی انسان هم شکوفا می‌شود.

 

افتخار همچنین بیان کرد: داستان باید طوری باشد که خواننده را علاقه‌مند به ادامه خواندن یا شنیدن کند. همچنین نویسنده باید نوشته‌اش الهام بخش باشد تا بتواند اندیشه‌های خود را به خواننده منتقل کند.

 

به گفته این نویسنده کودک و نوجوان، هر داستان باید یک گره و یک اوج و همچنین نتیجه گیری داشته باشد باید خواننده را به خواندن وا دارد. از این روست که نوجوانان و بچه‌ها به داستان‌های ترسناک علاقه دارند چون هیجان دارند و بچه‌ها، وقتی آن‌ها را می‌خوانند، دیگر به چیزی توجه ندارند.

 

افتخار، داستان‌های ترسناک را به دو دسته تقسیم و بیان کرد: این داستان‌ها، دو نوع هستند. یکی داستان‌هایی هستند که بیشتر با خرافات آمیخته‌اند یا داستان‌های پلیسی شبیه خانم مارپل هستند که موجب می‌شوند حتی باهوش‌ترین آدم‌های روی زمین هم از این معادلات ذهنی استفاده کنند تا به نتایج اصلی داستان برسند.

 

به گفته او نویسندگان با هوش از تخیل، اطلاعات و مهارت‌های بسیار بالایی برخوردارند. افتخار همچنین گفت: اغلب این داستان‌های ترسناک به صورت مجموعه‌ای هستند و باعث می‌شوند که خواننده به دنبال کردن ادامه ماجرا علاقه‌مند شود.

 

منبع: فرهنگ و هنر

 

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار