موقعیت فعلی شما : خانه/پزشکی و سلامت/کودک پلاس
188643
۲۰ آذر ۱۳۹۷
رئیس پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماریهای غیر واگیر اصفهان:

۲۵ درصد از جمعیت کودکان مبتلا به اختلال چربی خون هستند

رئیس پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماریهای غیرواگیر اصفهان گفت: براساس پژوهش صورت گرفته در این پژوهشکده مشخص شد که از هر چهار کودک یک نفر مبتلا به اختلال چربی خون است.

به گزارش کودک پرس ، رئیس پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماریهای غیرواگیر اصفهان گفت: براساس پژوهش صورت گرفته در این پژوهشکده مشخص شد که از هر چهار کودک یک نفر مبتلا به اختلال چربی خون است.

رویا کلیشادی در گفت و گو با مهر اظهار داشت: ۲۵ درصد از جمعیت کودکان مبتلا به اختلال چربی خون هستند که بیشتر شامل تری گلیسیرید بالا و پایین بودن چربی مفید «اچ.دی کلسترول» است.

وی بیان داشت:  این بدان معناست که از هر چهار کودک یک کودک مبتلا به اختلال چربی خون است که به شیوه زندگی یعنی بی تحرکی، تغذیه ناسالم و مصرف بیش از حد مواد قندی و چربی برمی‌گردد.

رئیس پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در گذشته تصور بر این بود که اختلال چربی خون، پرفشاری خون، ‌کلسترول بالا و تری گلیسیرید بالا مختص سنین بالا است، ادامه داد: در این پژوهش متوجه شدیم که عوامل خطر ساز بیماریهای غیر واگیر در کودکی و نوجوانی نمود پیدا می کند.

 

وی اظهار داشت: بدنبال تغییر شیوه زندگی و صنعتی شدن زندگی ها و تغییرات محیطی شاهد افزایش بار بیماریهای غیر واگیر از جمله مرض قند، بیماریهای قلبی و عروقی،‌ پر فشاری خون، بیماریهای کبدی و کلیوی و پوکی استخوان هستیم.

کلیشادی با بیان اینکه بیماریهای غیر واگیر درمان قطعی ندارد  بنابراین بهترین راه دوری از ابتلا  پیشگیری است،‌ اضافه کرد: پیشگیری ها باید از سنین شیرخوارگی و کودکی صورت گیرد تا اثر گذاری بالاتری داشته باشد .

وی اعلام کرد: در همین راستا در مطالعه ای تحت عنوان کاسپین اقدام به بررسی رفتارهای مخاطره آمیز سلامت در بین کودکان و نوجوانان در ۳۰ استان کردیم.

 

رئیس پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در گذشته تنها بیماری های عفونی در مدارس مورد بررسی قرار می گرفت و امروز به صورت دوره ای عوامل و رفتارهای خطر ساز چک می شود که به ارتقای سلامت آینده سازی کشور کمک می کند.

وی ادامه داد: پروژه کاسپین یک مطالعه کشوری است که با حمایت وزارت بهداشت از سال ۸۴ آغاز شد که برای اولین بار در منطقه و خاورمیانه به شکل علمی رفتارهای مخاطره آمیز و عوامل ایجاد کننده آن در سنین کودکی و نوجوانی مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: تاکنون پنج دوره مطالعات این پروژه انجام گرفته است، ادامه داد: در طی این سالها آگاهی  و آموزش خانوادهها در ارتباط با مراقبت از شیوه زندگی فرزندان بیشتر شده است تا بتوانند از بار بیماریهای غیر واگیردار در کودکان خود پیشگیری کنند.

 

وی با اشاره به اینکه رسیدن به استاندارد های برای سالم و ناسالم بودن کودک و نوجوانان بر اساس معیار کشورهای آسیایی یکی از دستاوردهای ما در این پژوهش ۱۳ ساله است،‌ اعلام کرد: عوامل خطرساز  در سطح دنیا مشخص شده که در تمام نژادها و موقعیت‌های مختلف متفاوت است که ما در قالب این پژوهش به استانداردها جدید برای کشورهای آسیایی رسیدیم.

 

 

 

 

منبع: اصفهان امروز

 

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین اخبار